Avantajele pieselor din dezmembrari

Avantajele pieselor din dezmembrari

Daca piesele auto cumparate la mana a doua din dezmembrari au destule posibile dezavantaje, acestea au insa si avantaje fata de alte tipuri de piese. Am reusit sa adunam pentru tine cele mai importante avantaje ale pieselor din dezmembrari.

Piese originale

Daca vrei sa cumperi pentru masina ta piese originale, daca vei apela la cele noi, va trebui sa scoti din buzunar bani grei. Daca refuzi sa cumperi piese aftermarket, ale caror provenienta nu o cunosti, dar banuiesti ca sunt chinezarii sau turcisme, atunci poti apela la piesele din dezmembrari. Ai toate sansele ca acestea sa fie originale, din fabrica. Insa trebuie sa fii tare atent ca ele sa fie in stare buna, pentru ca fiind vorba de piese folosite, poti risca sa dai banii pe fiare uzate care sa te tina putin timp.

Preturi foarte mici

Spre deosebire de piesele noi originale, piesele folosite din dezmembrari sunt fara indoiala mult mai ieftine. Daca, de exemplu, ai nevoie de piese care nu se strica, precum elemente de caroserie, mecanica, motor si asa mai departe, adica piese care nu sunt consumabile, iti recomandam sa le cumperi din dezmembrari. Pentru ca pretul este mult sub un sfert fata de pretul aceleiasi piese cumparata de noua. Problemele apar la pret cand cauti piese auto din dezmembrari foarte cautate, adica piese care se strica des la anumite modele de masina. De exemplu, rar vei gasi niste debitmetre pentru BMW E46 la pret decent, pentru ca centrele de dezmembrari le vand la preturi mari deoarece au cautare.

Potrivire de culoare la caroserie

Daca ai de inlocuit o piesa de caroserie, cel mai bine este sa ti-o cumperi din dezmembrari. In primul rand, pentru ca elementele de caroserie originale sunt de o calitate buna si se potrivesc exact pe suruburile masinii, fara sa fie nevoie de adaptari. Dar si mai importanta este compatibilitatea de culoare. Adica, ai sanse sa iti gasesti aripa indoita intr-un accident la dezmembrari exact pe codul de culoare al masinii. Daca in schimb ai pune o aripa noua pe care sa o vopsesti, culoarea finala va iesi mult diferita fata de cea a masinii, indiferent de ce ai face.

Poti face licitatie de pret

Pe PieseAuto.ro ai sansa de a obtine un pret foarte bun la o piesa din dezmembrari, cand faci o cerere de cotatie. Adica tu spui ce piesa cauti si vanzatorii care o au iti vor oferta, urmand ca tu sa alegi cea mai buna varianta care te avantajeaza. La randul lor, vanzatorii vor vedea ca cineva a oferit un pret mai bun si vor scadea pretul, singurul castigator fiind tu, pentru ca vei alege numai pretul cel mai mic. Poti apela la serviciul "Cere oferta pret" care este gratuit!

Negociere usoara

In timp ce piesele noi au preturi fixe, cele din dezmembrari pot fi negociate mai usor. Pentru ca vorbim de piese folosite, putem scadea pretul la cumparare usor, dar mai ales daca achizitionam mai multe. De exemplu, atunci cand cumparam de nevoie o capota pentru ca am avut un accident frontal, mai putem lua si alte maruntisuri de care avem nevoie, precum butoane de geam, semnale, faruri, etc. Sau, poti negocia daca doresti transportul gratuit, care, in cazul unor piese voluminoase poate ajunge chiar mai mare decat pretul pe care il platesti pe piese.

Totul intr-un singur loc

Cand cauti piese din dezmembrari, trebuie sa te gandesti ca cel de la care cumperi piesa a avut intreaga masina la dezmembrat. Si, daca ai nevoie de mai multe piese auto pentru masina ta, le poti cumpara pe toate din acelasi loc, fara sa fie nevoie sa cauti in mai multe locuri sau in mai multe orase, sa arunci mai multi bani pe transport. Piesele din dezmembrari sunt la fel ca achizitiile dintr-un supermarket, loc in care iti faci toate cumparaturile din acelasi loc.

Vanzatori usor de verificat

Majoritatea pieselor din dezmembrari se vand pe site-uri specializate. Acolo, vanzatorul respectiv poate fi verificat daca are calificative pozitive, ce parere au alti cumparatori despre el, poti afla daca ofera garantie, daca accepta returul unui produs care nu este bun sau daca este un vanzator care este tepar. Nu strica sa-ti faci putin temele inainte sa arunci cu banii si sa te asiguri ca vei cumpara piesa de care ai nevoie numai dintr-un magazin online de incredere. Daca cumva dai de probleme, poti sa apelezi la site-ul pe care ai gasit anuntul si sa faci o plangere la politie daca ai fost pagubit de sume mari de bani. Insa aceste cazuri sunt izolate si o mica documentare in prealabil te va asigura ca piesa cumparata este cea de care ai nevoie, cumparata dintr-un loc de incredere.

Acestea sunt principalele avantaje ale pieselor la mana a doua din dezmembrari. Ca sa recapitulam, poti sa cumperi piese originale la bani putini, poti sa cumperi mai multe piese din acelasi loc, daca vrei piese de caroserie poti cumpara pe culoare si cei de la care cumperi sunt usor de verificat, astfel incat sa nu iei teapa.