Dezmembrari masini

Dezmembrari masini

Dezmembrari masiniAfacerile de dezmembrari masini au devenit din ce in ce mai profitabile si mai avantajoase, atat pentru clienti, cat si pentru cei ce detin aceste afaceri. Este un domeniu de activitate care confera multa siguranta si mentenanta. Si tot ce ai nevoie pentru a incepe o astfel de afacere sunt doar cativa bani de investit initial si cunostinte de mecanica auto care sa-ti permita sa-ti faci treaba.

Pot face profit din dezmembrari masini?

Atunci cand luam decizia de a porni o afacere primul lucru pe care il luam in calcul este profitul pe care il putem obtine din aceasta. Lucru care este perfect justificat. Afacerile cu profil de dezmembrari masini, fie ca vorbim despre o afacere de familie sau despre un parc auto, sunt una dintre cele mai bune alternative pentru a obtine un profit bun utilizant un cost nu tocmai mare.

Primul plus pe care il au afacerile de dezmembrari auto este costul de investitie. Masinile care ajung in parcurile auto pentru a fi dezmembrate sunt cele implicate in accidente rutiere grave, care nu se mai pot repara sau masini care nu mai functioneaza, la care proprietarii renunta pentru ca sunt prea vechi sau prea uzate. Parcurile auto cumpara aceste masini la preturi foarte mici tocmai datorita faptului ca nu mai sunt functionale. Mecanicii se ocupa de dezmembrarea acestor automobile, recuperand astfel orice piesa care mai poate fi refolosita. De la cele mai mici componente ale sistemului ce pune masina in miscare, pana la caroserii, canapele si alte piese de acest gen, tot ce poate fi usor reconditionat sau tot ce se afla intr-o stare buan, se recupereaza. Tocmai pentru ca tot ce tine de motor, sistemul de franare, distributie si altele de acest gen nu sunt deloc o joaca de copii, cei ce decid daca anumite componente pot fi refolosite sunt mecanici cu experienta vasta in domeniu si cu cat mai multe cunostinte. Nu trebuie sa existe nicio urma de indoiala cu privire la posibilitatea de a mai utiliza sau nu o piesa.

Dupa ce mecanicul decide care sunt piesele ce pot fi refolosite, acestea ajung pe piata de piese auto second-hand. Ele sunt vandute cu un pret mai redus decat cele noi, insa, tocmai pentru ca au fost evaluat de un specialist ca fiind sigure si pentru ca au un pret mai mic, se vand foarte bine. Astfel, parcurile auto isi recupereaza investitia initiala in automobile, obtinand si un profit destul de bun.

Un lucru care aduce un mare avantaj parcurilor de dezmembrari automobile si un profit considerabil in raport cu magazinele de piese auto noi este legat de faptul ca parcurile de dezmembrari le pun clientilor la dispozitie piese pentru masinile vechi, masini fabricate in anii ’90 si la inceputul anilor 2000. Exista detinatori de masini vechi care incearca pe cat posibil sa le mentina in circulatie, dar ce te faci atunci cand piesele de care ai nevoie au fost scoase de pe piata? Apelezi la alternativa pieselor auto second-hand detinute tocmai de proprietarii acestor afaceri de dezmembrari care au inteles ca le pot vinde la un pret avantajos, obtinand astfel un profit destul de mare.

Asadar, parcurile de dezmembrari auto sunt o alternativa profitabila pentru o afacere de durata.