Parcuri dezmembrari auto

Parcuri dezmembrari auto

Multe dintre parcurile de dezmembrari functioneaza la nivel local, atunci cand un automobil este grav deteriorat, are avarii ce nu mai pot fi reparate iar proprietarul vrea sa il vanda la fiare vechi. Sau atunci cand o masina are o avarie intr-un loc in care este interzisa abandonarea masinii si proprietarul plateste o remorca pentru a tracta masina pana la locul de reciclare al masinilor. Parcurile de dezmembrari cumpara masini distruse, degradate si abandonate care sunt vandute la licitatiile de la loturile de depozitare. Parcul de dezmembrari va tracta de obicei vehiculul de la locul de cumparare pana la curte si uneori masinile sunt aduse in parc in remorci sau aranjate in camioane unele peste altele si asigurate. Unele parcuri tin inventarul in birouri in ceea ce priveste componentele utilizate de fiecare masina precum si localizarea masinii in curte. Multe detin si sisteme informatizate de inventar.

Un parc de dezmembrari auto este locatia unei afaceri care se ocupa de dezmembrarea vehiculelor scoase din uz, naufragiate sau abandonate. Piesele lor sunt utilizate pentru a fi vandute sau pentru a fi utilizate la alte masini, in timp ce partile metalice inutilizabile cunoscute sub numele de resturi metalice, sunt vandute la companii de reciclare. Parcurile de dezmembrari se mai numesc si curti pentru epave, parcuri de casat, fiare vechi, etc.

In ultimii ani, este din ce in ce mai comuna utilizarea serviciilor finder prin satellit pentru a gasi mai multe masini reciclabile la o singura sursa. In secolul 20 acestea au fost centre care incasau o rata de prima pentru apeluri si detineau faxuri care faceau legatura cu diverse santiere de salvare pentru ca cei de acolo sa poata spune daca au unele piese in stoc.

Multe dintre acestea se bazeaza pe web acum pentru a primi cererile prin email si a raspunde rapid nevoilor clientului.

Piesele pentru care exista o cerere mare sunt indepartate din masini si duse la depozit. Apoi un client care are nevoie de o piesa o obtine imediat, fara a fi nevoie ca angajatii sa scoata pe loc acea piesa. Mai sunt si parcuri de dezmembrari auto care asteapta clientii sa dezmembreze ei masinile pentru a scoate piesa.

Daca vehiculele dintr-un parc de dezmembrari autor  nu au piese refolosibile sunt vandute unui procesor de resturi unde metalele vor fi casate, aplatizate, sau aruncate intr-o moara cu ciocane care zdrobeste masina.