Parcuri auto

Parcuri autoPiata de parcuri auto este, pe cat de mare, pe atat de profitabila si benefica. Ofera o deschidere foarte mare noilor afaceri, mentenanta celor vechi si varietate clientilor. Si ce ti-ai putea dori mai mult de la o afacere decat costuri de productie reduse si profit mare? Dezmembrarile auto sunt o adevarata mina de aur pentru cei ce au cunostiinte de mecanica si pentru cei care inteleg beneficiile unei astfel de afaceri.

De ce sa investim in parcuri auto?

Daca ne dorim o afacere, fie ca suntem tineri si incercam sa facem primii pasi pe piata muncii, fie ca avem o experienta mai mare in spate, ramura de parcuri auto ofera posibilitatea dezvoltarii unei afaceri care nu presupune un cost foarte mare de inceput. Pe langa costurile pe care le presupun birocratia si actele necesare pentru legalizarea afacerii, la inceput este nevoie doar de banii pentru a cumpara 2-3 autoturisme. Odata luate  incepe procesul de dezmembrare. Dupa ce recuperam tot ce se poate din acestea, putem trece la generarea de profit si anume vinderea pieselor recuperate si reconditionate.

Pot exista mai multe tipologii de parcuri auto: cele clasice – care cumpara si dezmembreaza masini care nu mai pot functiona si masini implicate in accidente rutiere, avariate grav si parcuri auto ale vanatorilor de vechituri – Aici vorbim despre oameni care aleg sa mearga in cautarea masinilor vechi. Acestia pot merge prin toata tara in cautarea lor sau pot obtine masinile si din afara tarii. Ei pun anunturi si cauta special masini cu an de fabricatie pana in 2005. De ce? Pentru ca sunt multi care conduc masini fabricate in jurul anilor 2000 sau inainte de 2000, iar multe dintre piesele acestor masini nu se mai fabrica. Deci, piesele auto secound-hand sunt singura varianta pentru soferii de masini vechi care vor sa le repare. Fiind atat de rare, cei ce le obtin le pot vinde si la un pret mai mare decat cel pe care il au piesele ce se pot achizitiona si noi.

Firmele de dezmembrari auto au devenit pentru multi mai de incredere decat firmele care vand piese auto noi. Este mai sigur sa cumperi o piese despre care sti c-a trecut prin mana unui om specializat, un om care a decis ca acea piese este sigura si poate fi refolosita, decat sa cumperi o piesa noua, de multe ori mai scumpa decat ar trebui si sa constati ca se defecteaza in scurt timp.

Parcurile auto sunt preferate si pentru avantajul costurilor reduse. Clientii pot obtine aceleasi piese ca si cele scoase din fabrica la un pret mult mai mic si cu randament asemanator. Variabila financiara cantareste foarte mult in luarea deciziilor cu privire la furnizorul de piese auto, iar atunci cand vine vorba de piesele secound-hand care vin dintr-un parc auto putem avea incredere si in calitatea si fiabilitatea acestora.

Alternativa unui parc auto este cea mai buna atunci cand dorim sa scapam de masina veche la care am obosit sa tot reparam, daca avem nevoie de piese scoase de pe piata sau piese la un pret mai mic.