Piese auto ieftine

Piese auto ieftine

Piese auto ieftineToti cautam piese auto ieftine, dar de cate ori ne punem si problema raportului calitate-pret? O piesa buna, de calitate si cu grad de fiabilitate ridicat nu poate fi gasita la un pret mic, nici chiar second-hand. Iar atunci cand vine vorba despre automobilul nostru nici nu ar trebui ca pretul sa valoreze mai mult decat calitatea pentru ca viata valoreaza mai mult decat o piesa de schimb.

Cand putem cumpara piese auto ieftine?

Avem gresitul obicei de a alege in majoritatea cazurilor produsele cu un pret mai mic fara sa luam in considerare si calitatea acestora. Mai ieftin nu inseamna si mai bun. Din contra, mai ieftin inseamna de cele mai multe ori si o calitate mai slaba. Atunci cand vine vorba despre automobilul nostru, sa cautam piese auto ieftine nu ar trebui sa fie primul lucru pe care-l facem. Siguranta valoreaza mai mult decat pretul unor piese.

Cea mai sigura alternativa de piese auto ieftine o dau parcurile de dezmembrari auto. Acestea achizitioneaza masini vechi sau avariate in accidente grave, care nu mai pot functiona sau care nu mai pot fi reconditionate, le dau pe mana unui mecanic sau a unei echipe de mecanici, iar acestia le dezmembreaza piesa cu piesa. Componentele sunt verificate fiecare in parte, iar cele ce sunt evaluate ca fiind sigure pentru refolosire sunt scoase la vanzare pe piata de piese auto second-hand. Ele sunt vandute, bineinteles, cu un pret mai scazut in raport cu cel al produselor noi. Daca nu ne permitem totusi investitii mai costisitoare in automobilul nostru, piesele care vin din parcurile auto sunt o alternativa foarte buna. Sunt si la un pret mai mic si sigure.

Pe de alta parte, sunt foarte multi care nu doresc sa achizitioneze componente pentru automobilul lor de pe piata second-hand. Pentru unii aceasta piata nu confera siguranta si, pe buna dreptate, nimeni nu garanteaza ca piesa evaluata de un mecanic ca fiind buna de refolosit are si un termen de fiabilitate foarte mare. Daca piesa second-hand poate fi refolosita inca 12 sau 24 de luni, iar piesa noua are termenul de utilizare in conditii sigure de cativa ani, atunci piesele auto ieftine nu mai sunt o alternativa asa avantajoasa.

Sunt si situatii in care, oricat ai incerca sa eviti piesele auto „la mana a doua”, acest lucru este imposibil. Daca ai un automobil ieftin, scos din productie si nici macar piese pentru el nu-ti mai poate furniza piata, cand se defecteaza ce faci? Ei bine, detinatorii de parcuri auto au inteles ca toate acele masini vechi care le ajung pe mana sunt mine de aur. Ei vand piese pentru masinile vechi, piese care bineinteles mai pot fi refolosite, la un pret destul de mare pentru ca nu au concurenta. Deci, daca nu iti permiti un automobil nou sau nu vrei sa renunti la cel vechi, nu mai ai niciun fel de alternativa de piese ieftine. Dar daca totusi gasesti piese de schimb ieftine pentru o masina scoasa de pe piata, eu zic sa iti inclini capul putin si spre calitatea acelor piese.

Decat piese auto ieftine, dar in a caror fiabilitate sa nu ai incredere, mai bine o investitie mai mare pentru un termen mai lung.