Piese auto second hand

Piese auto second hand

Piese auto second handPiata de piese auto second-hand s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme simultan cu parcurile de dezmembrari auto. Aceste piese sunt mai ieftine si uneori mai sigure decat cele noi. Iar metoda prin care acestea ajung pe piata nu este deloc una foarte costisitoare pentru firmele de dezmembrari auto.

Sa am incredere in piesele auto second-hand?

Cand vine vorba despre orice lucru „la mana a doua” oamenii sunt foarte sceptici si nu sunt multe lucruri pe care opteaza sa le achizitioneze in aceasta stare. Masinile sunt unele dintre produsele care sunt chiar recomandate in varianta second-hand fiind obiecte cu fiabilitate crescuta, varianta aceasta oferind si preturi la mai putin de jumatate fata de cele pe care le presupune un autoturism nou. Dar atunci cand vine vorba despre piese auto second-hand oare putem avea incredere?

Increderea in astfel de produse depinde intr-o proportie foarte mare de persoana care le vinde. Avem mai multa incredere sa cumparam un autoturism de la un om care isi vinde propria masina, de la un proprietar decat am avea sa o cumparam de la un individ care vinde alte 10 automobile. Atunci cand vine vorba despre piesele auto second-hand este putin invers. Nu vom avea prea multa incredere sa cumparam aceste piese de la un singur individ care doar pretinde ca fiabilitatea acelor piese este ridicata si care sustine ca procesul de dezmembrare a avut loc la el acasa si a fost facut doar de el. Bineinteles, daca despre individul respectiv stim ca este un mecanic cu experienta vom tinde totusi spre a avea destul de multa incredere.

Vom acorda cel mai mult credit insa pieselor auto „la mana a doua ” achizitionate de la un parc auto sau de la o firma autorizata in dezmembrari auto. Aceste firme au mecanici specializati care dezmembreaza masinile si care decid, in cunostinta de cauza, care sunt piesele ce-ar putea fi refolosite si in ce conditii. Ei pot sa si reconditioneze anumite piese, punandu-le apoi la vanzare cu preturi mai reduse, bineinteles, decat cele ale pieselor auto noi. Astfel, parcurile auto obtin profituri destul de mari din vanzarea pieselor second-hand, avandajandu-i desigur si pe clienti.

Daca avem o masina veche la care ne este greu sa renuntam sau pur si simplu daca nu ne permitem una noua si o reconditionam tot timpul, atunci piesele auto de acest fel sunt cele mai bune variante si uneori chiar singurele variante. Daca masina pe care o avem este veche sau poate face parte dintr-un triaj limitat este destul de greu sa gasim piese de schimb, majoritatea masinilor vechi fiind scoase din productie. Astfel, parcurile de dezmembrari auto ofera alternativa, ele fiind printre singurele metode de a obtine piese auto vechi.

Piesele auto second-hand sunt uneori o varianta mai buna decat cele noi. Cele noi pot avea erori de fabricare sau pot sa nu se potriveasca asa de bine pe cum se pretinde. Insa despre piesele „la mana a doua” stim ca au fost verificate de mecanici avizati inainte de a fi scoase pe piata, iar daca acestea mai pot fi refolosite in urma unui accident sau in urma unei utilizari indelungate, putem avea incredere in gradul de fiabilitate. Afacerile de acest gen sunt pe cat se poate de profitabile.