Dezmembrari auto

Dezmembrari autoParcurile si firmele de dezmembrari auto au devenit in ultima perioada afaceri din ce in ce mai profitabile. Cativa bani de investit si cunostintele de mecanica, impreuna, reprezinta cheia unei astfel de afaceri. Fie ca inchiriezi un spatiu mare si te asociezi cu prietenii tai, fie ca faci asta la tine acasa, poti dezvolta o afacere buna cu profit considerabil.

Ce fac firmele de dezmembrari auto?

Fie ca vorbim despre un parc de dezmembrari auto sau despre o mica afacere la domiciliu, acest domeniu devinde din ce in ce mai cunoscut, mai profitabil si mai cautat de cei ce vor sa isi deschida o afacere. Daca dispunem de cel putin o persoana bine pregatita in domeniul mecanicii putem recupera destul de usor costurile investitiei initiale si ale investitiilor urmatoare.

  • De unde isi iau parcurile auto masinile pentru a le dezmembra? – Automobilele care ajung in parcurile de dezmembrari auto sunt, fie unele foarte vechi care nu mai pot functiona, fie cele implicate in accidente grave, avariile produse acestora ne mai putand fi remediate. Acestea sunt cumparate direct de la proprietar sau sunt cumparate de catre parcul auto in urma unei licitatii pentru mai multe automobile.
  • Ce fac parcurile auto cu masini uzate si grav avariate? – Echipele de mecanici dezmembreaza autoturismul, incercand sa recupereze orice piese nu prezinta urme de uzare si orice piesa se considera ca mai poate fi folosita. De la piese mici, parti componente ale motorului si alte piese de sub capota, pana la oglinzi, stergatoare si orice componenta care poate fi refolosita si care poate functiona in stare buna.
  • Ce se intampla cu piesele recuperate? – Parcurile de dezmembrari auto, dupa ce recupereaza toate piesele ce pot fi refolosite, le scot la vanzare, recuperand astfel o buna parte din investitia initiala in autoturisme.

Piata de piese auto la mana a doua este una destul de mare, astfel, afacerile cu dezbembrari auto sunt o alegere foarte buna astazi pentru a obtine un profit mare relativ usor. Cel mai mare avantaj pe care il au aceste afaceri este ca au investitii nu tocmai mari, iar profitul se ridica la nivelul asteptarilor.

Un punct forte pe care parcurile de dezmembrari il au, raportat si la firmele de piese auto este faptul ca detin si piese care nu se mai fabrica noi sau care se gasesc foarte rar. Pentru soferii care detin masini mai vechi este destul de dificil sa gaseasca anumite piese, asa ca, multi dintre ei renunta cu totul la automobile. Tocmai de aceea, unele afaceri din domeniul dezmembrarilor auto vaneaza masini vechi care nu mai functioneaza sau sunt avariate pentru a incerca sa recupereze cat mai multe piese pentru a le pune spre vanzare la un pret cat mai avantajos.

Astazi, o afacere in domeniul dezmembrarilor este ceea ce multi numesc “o mina de aur”. Ce poate fi mai profitabil decat o afacere in care achizitionezi materia prima la preturi mici si vinzi apoi piesele recuperate cu un pret care sa te poata avantaja atat pe tine, cat si cumparatorii? Unele parcuri auto au devenit mai credibile si mai solicitate decat firmele de piese auto care le vand noi si sigilate.