Procesul de dezmembrare auto

Procesul de dezmembrare auto

Reciclarea vehiculelor reprezinta procesul de dezmembrarea a vehiculelor in parti separate. Atunci cand nu mai sunt utile, vehiculele sunt valoroase pentru piese si acest lucru a creat industria dezmembrarilor auto. Reciclarea auto s-a facut din totdeauna dar i ultimii ani s-au implicat mult mai multe firme in acest proces. O presa este flosita de obicei pentru a reduce dimensiunea vehculului pentru transport.

Aceste piese auto sunt cu siguranta disponibile, pentru toate marcile comune in tara noastra, in special cele de productie europeana. O multime de dealeri auto vand astfel de componente, in stare buna. Acum, lucrurile sunt chiar mai usoare decat erau cu cativa ani in urma – nu mai trebuie sa cautam prin zeci de centre de dezmembrare, din orasul si din imprejurimile locului in care locuim; ci putem apela la site-urile de specialitate si urmand categoriile meniului acestora, sa cautam exact tipul de piesa dorita; sau, mai simplu, putem utilizat functia de cautare in site, pe baza cuvintelor cheie. Se poate intampla, de asemenea, ca in timp ca cautam un anumit produs pentru masina noastra, sa mai gasim alte cateva piese de care stim ca vom avea nevoie in viitorul apropiat – asadar, reusim deseori sa incheiem astfel de afaceri, intr-un mod mai profitabil decat ne-am asteptat initial.

Majoritatea acestor componente sunt curatate si reconditionate intr-o anumita masura, inainte de a fi puse spre vanzare. Bineinteles, vor fi cu siguranta folosita intr-o masura mai mica sau mai mare; totusi pot fi utilizate cu succes pentru rolul la care au fost proiectate. Avantajul principal al acestor achizitii ramane pretul incredibil de mic – daca nu ar fi fost puse spre vanzare, acestea  nu ar fi fost refolosite in niciun alt mod. Pe de alta parte, faptul ca provin din masini care utilizau o dotare originala, fac ca ele sa corespunda standardelor producatorilor. Asadar, calitatea lor se pastreaza, chiar si odata cu trecerea timpului.

Reciclarea metalului din care sunt facute masinile salveaza energie si resurse naturale. Inainte de aul 2003 masinile contineau comutatoare cu mercur folosite pentru lumini si sistemul de siguranta. In urma reciclarii se indeparteaza si se recicleaza separat acest mercur inainte ca vehiculul sa fie distrus pentru a se preveni raspandirea lui in mediu. In 2007 mai mult de 952.54 kg de mercur au fost salvate de catre 6265 de reciclatori.